Blomkålscurry med linser och spenat

Recept från Veganvrak!

5 portioner.

Ingredienser

  • 2 dl små gröna linser
  • 1 blomkålshuvud
  • 3 potatisar
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk curry
  • 1 burk kokosmjölk
  • 50 g bladspenat
  • salt, svartpeppar
  • ev. 1 dl havregrädde

Gör så här

Koka linserna. Dela blomkålen i små buketter och skär potatisen i småbitar. Hetta upp lite olja och fräs ingefära, spiskummin och curry tillsammans med blomkålen och potatisen i ungefär fem minuter. Häll i kokosmjölk och låt allt puttra på låg värme tills blomkålen blivit mjuk. Om du som jag inte har någon microvågsugn går du över till grannen och gräddar dina poppadums i dennes micro under tiden. Och passar på att klappa kattungarna när du ändå är där. När du sen kommer tillbaka har blomkålen antagligen blivit alldeles perfekt mjuk och kokosmjölken nästan kokat in helt. Häll isåfall i en skvätt havregrädde, de kokta linserna och bladspenaten och låt allt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer curry. Servera med basmatiris och gärna poppadums med mango chutney.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *