Canneloni med svamp och spenat

Recept och bild från Veganvrak!

Ingredienser

  • 6 lasagneplattor (veganska från Barilla eller hemgjorda. Om du vill kan du självklart använda cannelonirör, men jag tycker att det är enklare att rulla ihop lasagneplattor än att peta i fyllningen i rören.)

Tomatsås

  • 1 burk hela tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk (vit) balsamvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • salt, svartpeppar

Svamp- och spenatfyllning

  • 250 g färsk svamp (jag hade kantareller och champinjoner)
  • 250 g färsk spenat
  • 1 röd lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • riven muskot
  • salt, svartpeppar

Till servering

  • ruccola
  • körsbärstomater
  • färsk basilika

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med tomatsåsen. Hacka vitlöken fint och fräs den mjuk i lite olivolja. Häll i tomaterna och tomatpurén. Låt koka upp och låt sedan såsen sjuda på svag värme i 40 minuter. Smaka av med balsamvinäger, salt och nymalen svartpeppar.

Skiva eller grovhacka svampen och fräs den i olja eller margarin några minuter. Hacka rödlöken och vitlöken fint och låt det fräsa med svampen ett tag. Skölj spenaten och hacka den grovt. Lägg i spenaten i svampfräset och låt den bli mjuk och låt vätskan koka bort något. Riv över lite muskot och smaka sedan av röran med salt och nymalen svartpeppar.

Koka upp vatten i en kastrull och lägg sedan ner lasagneplattorna några i taget och låt dem sjuda några minuter så att plattorna blir mjuka och hanterbara. Dela dem sedan i två delar så att varje bit blir 9 x 9 cm. Fördela sedan fyllningen på plattorna, rulla ihop dem och lägg dem i en ugnsfast form. Häll över tomatsåsen och strö gärna över lite riven veganost om du har det hemma. Grädda i 20-25 minuter. Servera med färsk rucola samt körsbärstomater. Garnera gärna med ett par färska basilikablad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *