Recept från Veganvrak. Blir ca. 20 st.
Ingredienser
- 200 g mandelmassa eller marsipan
- 150 g mjölkfritt margarin
- 1,5 dl vaniljkräm (använd Ekströms kokbara marsánsås eller gör egen)
- 2 msk florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk kakao
- 100 g mörk choklad
- 0,5 msk olja
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Ställ fram margarinet i rumstemperatur. Skär mandelmassan i 20 skivor och platta ut dem något så att de är ca 4 cm i diameter. Grädda mandelmasseplattorna i ca 8 minuter.
Rör margarinet mjukt och blanda det med vanilkrämen, florsockret, vaniljsockret och kakaon. Låt krämen stelnta lite i kylskåpet och lägg sedan kräm på varje mandelmassebotten. Ställ in dem i kylskåpet igen. Smält chokladen och blanda den med oljan. Doppa sedan biskvierna i chokladen.