Chokladbiskvier

Recept från Veganvrak. Blir ca. 20 st.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa eller marsipan
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 1,5 dl vaniljkräm (använd Ekströms kokbara marsánsås eller gör egen)
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 100 g mörk choklad
  • 0,5 msk olja

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Ställ fram margarinet i rumstemperatur. Skär mandelmassan i 20 skivor och platta ut dem något så att de är ca 4 cm i diameter. Grädda mandelmasseplattorna i ca 8 minuter.

Rör margarinet mjukt och blanda det med vanilkrämen, florsockret, vaniljsockret och kakaon. Låt krämen stelnta lite i kylskåpet och lägg sedan kräm på varje mandelmassebotten. Ställ in dem i kylskåpet igen. Smält chokladen och blanda den med oljan. Doppa sedan biskvierna i chokladen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *