Recept från Veganvrak. Blir ungefär 12 bitar.
Ingredienser
- 200 g mjölkfritt margarin
- 3 dl socker
- 1,5 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 dl sojamjölk
- 0,5 dl kallt starkt kaffe
Glasyr:
- 50 g mjölkfritt margarin
- 1 dl socker
- 0,5 dl kakao
- 0,25 dl sojamjölk
- 0,25 dl starkt kaffe
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i mjölken, kaffet och det avsvalnade margarinet. Häll smeten i en smord, rund (26 cm i diameter) kakaopudrad form. Grädda kakan i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den inuti (jag föredrar ca 18 min). Låt kakan svalna. Smält sedan margarinet till glasyren och rör ner socker och kakao. Tillsätt sojamjölk och kaffe och låt glasyren sjuda tills den tjocknar. Låt sedan glasyren svalna något och bre den sedan över kakan. Servera gärna kakan med färska bär.