Chokladtårta med aprikospuré och chokladmousse

Bild och recept från Veganvrak!

Ingredienser

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl sojamjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl sojamjölk

Fyllning

  • 1 barnmatsburk aprikospuré eller ca 1,5 dl aprikosmarmelad
  • 1 pkt Soyatoo vispgrädde
  • 100 g mörk choklad

Glasyr

  • 100 g mörk choklad
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1,5-2 dl florsocker
  • 1 påse rostad, flagad mandel

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och ha sen i det avsvalnade margarinet och sojamjölken. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.Låt den svalna. Vispa grädden och blanda den med smält choklad. Låt det gärna stå kallt ett tag så att grädden sätter sig.

Dela kakan i tre delar, var försiktig så att den inte faller isär. Bred aprikospuré/marmelad på första bottnen och chokladmousse på andra. Lägg på locket och gör glasyr. Smält margarinet i en kastrull. När det har smält lägger du i chokladen och rör försiktigt tills den har smält. Ta av kastrullen från plattan och blanda ner florsocker. Bred glasyren över tårtan och strö över flagad mandel. Låt tårtan stå kallt innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *