Citrussallad med citrongranité

Recept från Veganvrak.

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 1 blodapelsin
  • 1 grapefrukt
  • 2 clementiner
  • 1 granatäpple

Lag

  • 2 passionfrukter
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl apelsinsaft
  • 0,5 dl strösocker

Citrongranité

  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 dl vitt vin

Gör så här

Koka lagen ca 1 min.

Koka ihop alla ingredienserna till granitén ca 5 min i en kastrull. Låt svalna och sila av skalen. Spara ca 1/2 tsk av skalen och lägg dem i lagen. Häll upp lagen i en skål och ställ in i frysen. Rör lätt med en gaffel varje timme. Det tar ca 3 timmar innan granitén är fryst.

Skala och skär frukterna i klyftor. Häll sedan lagen över citrussalladen och servera med citrongranité.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *