Dillchips

Recept från Veganvrak.

Ingredienser

  • mandelpotatis (eller annan potatis)
  • frityrolja
  • salt, svartpeppar
  • färsk eller torkad dill

Gör så här

Skiva potatisen tunt, antingen med kniv eller mandolin. Lägg den skivade potatisen i en stor bunke med iskallt vatten och låt det stå i kylen en timme. Häll av vattnet och torka potatisskivorna med hushållspapper eller kökshandduk. Hetta upp oljan, antingen i fritös eller i en kastrull på spisen (låt fläkten vara av i så fall). Fritera chipsen på 170 grader, ej för många chips åt gången. Fritera gärna chipsen i två omgångar där chipsen får rinna av något mellan omgångarna. Låt sedan chipsen rinna av på hushållspapper. Krydda med salt, nymalen svartpeppar och finklippt dill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *