Färskpotatissallad med avokado och tomat

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 2 avokado
  • 2 tomater
  • 1 röd paprika
  • ½ purjolök
  • 70 g blandad sallad
  • 2 msk kallpressad rapsolja med citronsmak
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • örtsalt, nymalen svartpeppar

Gör så här

Skölj och borsta potatisen ren. Koka den mjuk i saltat vatten ca 15 minuter. Skölj salladen. Skär avokado och paprika i stora bitar. Skär tomaterna i klyftor och strimla purjolöken. Lägg alla ingredienser i en stor skål eller stort fat. Häll av vattnet från potatisen när den är färdig. Dela eventuellt större potatisar och blanda den sedan med grönsakerna. Ringla över rapsolja och äppelcidervinäger. Smaka av med örtsalt och nymalen svartpeppar. Servera med pepparstekt tofu eller något annat gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *