Fesenjan med tofu och sötpotatis

Recept från Veganvrak!

4 portioner.

Ingredienser

  • 300 g fast tofu
  • 150 g sötpotatis
  • 350 g valnötter
  • 1 stor gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • rapsolja
  • 1 kanelstång
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 3,5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ kuvert saffran
  • 1-1,5 dl granatäpplekoncentrat (finns på bl a Coops mellanösternavdelning)
  • 1,5-2 msk socker
  • 2 msk mouhammara (finns på bl a Coops mellanösternavdelning)
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Mixa nötterna fint. Hacka lök och vitlök och fräs det i olja några minuter. Tillsätt de malda valnötterna, kanelstången och muskoten och fräs ytterligare några minuter under omrörning. Häll på vatten och ha i buljongtärningen, mouhammara och saffran. Smaka dig fram med hur mycket granatäppelkoncentrat och socker du vill ha.

Låt såsen koka på svag värme i 30 minuter utan lock. Rör om då och då så att det inte bränner fast. Ha i mer vatten om det behövs, det ska bli en tjock, mörk sås.

Strimla tofun och stek den i ganska mycket olja några minuter så att den får en liten skorpa (eller använd dig av redan friterad tofu). Skala sötpotatisen och strimla även den. Ha sedan i tofun och sötpotatis och låt koka ytterligare 20 minuter, nu under lock. Servera med basmatiris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *