Gräddig italiensk pastasås

Recept och bild från Veganvrak!

2 portioner.

Ingredienser

  • ½ röd lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 dl kidneybönor
  • 6 soltorkade tomater
  • 6 champinjoner
  • 2-3 dl havregrädde
  • 1-2 msk pesto
  • salt, svartpeppar
  • ev. rostade pinjenötter att strö över vid servering

Gör så här

Skiva löken och finhacka vitlöken. Fräs det i lite olja några minuter. Skiva champinjonerna och låt dem fräsa med löken ett tag. Strimla tomaterna och vänd ner det i pannan tillsammans med kidneybönorna. Häll på grädden och låt koka på svag värme några minuter. Ha i pesto och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta. Strö eventuellt över rostade pinjenötter vid servering, samt strimlade soltorkade tomater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *