Indisk linsgryta

Recept och bild från Veganvrak!

4-5 portioner.

Ingredienser

  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 dl röda linser
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk koriander
  • 1 kanelstång
  • chili efter smak
  • lite finriven ingefära
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Finhacka löken och vitlöken och fräs det i olja tillsammans med kryddorna. I med krossade tomater, röda linser och mango chutney och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt det småputtra i femton-tjugo minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med basmatiris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *