Recept och bild från Kotte Grön!
Ingredienser
- 500 g tofu
- brysselkål efter smak
- 1 röd paprika
- 400 ml kokosmjölk
Currypastan:
- 6 vårlökar
- 4-6 gröna chilis, urkärnade och finskurna
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 msk malen koriander
- ½ tsk svartpeppar + salt efter smak
- 5 limeblad
- 2 citrongrässtjälkar, finhackade
- 2 stora nävar färsk basilika
- 3 stora nävar färsk koriander
- 3 msk olivolja
- skal och juice från tre lime
Gör så här
Lägg alla ingredienser till currypastan i en mixar och mixa till en grön slät massa. Marinera tofun i lite av pastan i ca 30 min (eller ännu hellre, gör curryn kvällen innan och låt tofun marinera under natten). Rensa och koka brysselkålen. Halvera dem. Värm lite olja i en gryta och bryn paprika och brysselkål. Tillsätt tofun och låt puttra ett par minuter. Rör sedan i resten av currypastan och koksmjölken. Låt koka ett par minuter till. Strö över hackade pistagenötter och riven kokos. Servera med t.ex ris eller nudlar.