Kikärtor från Marakech

Mustig gryta som med fördel kan göras en dag i förväg.

4 Portioner

  • 6 dl kokta kikärtor
  • 150 g spenat
  • 1 rågad tsk spiskummin
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1/2 tsk chiliflingor
  • 2 medelstora gula lökar
  • 5 skalade vitlöksklyftor
  • 1 paprika i valfri färg
  • 1 burk hela konserverade tomater
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 3-4 msk hackad koriander
  • citronklyftor

Strimla spenaten. Mät upp alla kryddor på ett litet fat. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. Dela burktomaterna i grova bitar. Hetta upp oljan, tillsätt lök och vitlök. Fräs 1-2 min, lägg i alla kryddor och rör om. Tillsätt paprikan och kikärtorna. Fräs ytterligare 2 min. Häll i tomaten tillsammans med spadet. Tillsätt vatten och salt, koka ca 15 min. Vänd ner spenaten, smaka av. Garnera ev med hackad koriander. Servera med ris och citronklyftor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *