Kikärtscurry

En mycket smarrig indisk gryta, passar utmärkt till ris!

4 Portioner

  • 4 dl Kikärtor
  • 4 msk olja
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 färsk tomat
  • 1 gul lök
  • 2-3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk röd chilipeppar
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt
  • 2 msk pressad citron.

Värm olja på medelvärme i en kastrull. Fräs spiskumminfröna några sekunder. Tillsätt lök, vitlök samt kryddorna. Tillsätt 2 msk vatten och koka under omrörning. Tillsätt kikärtor, tomat och 1 dl vatten. Låt koka. Pressa över citron och servera.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *