Korvapuusti eller finska kanelbullar

Bild och recept från Kotte Grön!

Skillnaden på korvapuusti och svenska kanelbullar är tydligen att de har olika form, i övrigt är det i princip samma recept.

ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl soyamjölk
  • 1½ tsk salt
  • 1-2 msk kardemumma
  • 2 dl socker
  • 1 tsk no-egg + 2 msk vatten
  • ca 13-15 dl mjöl
  • 100 g margarin

gör så här

Smula jästen i en bunke och slå på 37° soyamjölk. Rör så att jästen löses upp. Tillsätt salt, kardemumma, no-egg+vatten som vispats samman och socker. Häll i mjölet lite i taget och rör samtidigt i det rumsvarma margarinet. Knåda ordentligt. Jäs degen till dubbel storlek.

Dela degen i två eller tre delar och kavla ut till rektanglar. Bred på mjukt margarin och strö över socker och kanel. Rulla ihop till en rulle och skär i trekantiga bitar (så det ser ut såhär/\/\/\/\) Lägg varje bulle med den breda delen nedåt på en plåt och tryck till på toppen så att de snurrade sidorna trycks ut lätt. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek.

Pensla med soyamjölk och strö över pärlsocker. Grädda i 10 min i 225°.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *