Lussebullar

Bild och recept från Kotte Grön!

Ungefär 30 bullar.

lussebulledeg

Ingredienser

  • 175 g margarin
  • 5 dl soyamjölk
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 1,5 dl socker
  • 2 paket saffran
  • ca 1,5 l vetemjöl

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Smält margarinet och häll i mjölken. Vänta tills blandningen blivit ljummen (37°) och rör då i jästen. Tillsätt salt, socker och saffran. Arbeta i så mycket mjöl att degen blir lätt att arbeta och börjar släppa från kanterna. Jäs i ca 30 min.

Knåda degen smidig och baka ut lussekatter eller kavla ut degen och lägg på någon av de fyllningar som följer. Jäs bullarna, övertäckta, till knappt dubbel storlek, ca 30 min.

Pensla med soyamjölk och strö på vallmofrön, russin, pärlsocker eller strössel efter smak och grädda i mitten av ugnen 5-10 min.

Kanelfyllning

Ingredienser

  • 175 g margarin
  • 2 msk socker
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Rör ihop alla ingredienser till en kräm och bred ut på den kavlade degen.

Jag brukar oftast höfta ihop de här ingredienserna så jag vet inte riktigt om måtten stämmer, men smaka av så det är gott och tillsätt det som behövs!

Jordnötssmörfyllning

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 0,75 dl jordnötssmör
  • 1 msk lönnsirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • knappt 3 dl florsocker
  • 1-2 msk soyamjölk

Gör så här

Rör margarinet krämigt. Blanda i jordnötssmör, lönnsirap och vaniljsocker och därefter florsockret. Häll i lite soyamjölk i taget tills du får en lagom fluffig konsistens. Bred ut på bulldegen.

Denna fyllning är för övrigt underbar på cupcakes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *