Recept från Veganvrak.
Ingredienser
Tårtbotten:
- 50 g mjölkfritt margarin
- 3,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl sojamjöl
- 0,5 dl kakao
- 3 dl socker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl sojamjölk
Mockakräm:
- 200 g mjölkfritt margarin
- 0,5 dl kallt starkt kaffe
- ca 3 dl florsocker
Glasyr:
- 100 g mörk choklad
- 50 g mjölkfritt margarin
- 1,5-2 dl florsocker
- chokladdoppade kaffebönor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och ha sen i det avsvalnade margarinet och sojamjölken. Häll smeten i en smord och bröad springform (ca 26 cm i diameter) och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Låt den svalna, gärna i kylskåpet över natten. Rör margarinet mjukt och tillsätt kaffet. Rör ner florsockret och rör tills mockakrämen blir slät. Dela tårtbottnen i två delar. Bred på mockakrämen och lägg på den övre delen. Smält sedan margarinet till glasyren i en kastrull. När det har smält lägger du i chokladen och rör försiktigt tills den har smält. Ta av kastrullen från plattan och blanda ner florsocker. Bred glasyren över tårtan och strö över chokladdoppade kaffebönor.