Mockatårta

Recept från Veganvrak.

Ingredienser

Tårtbotten:

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl sojamjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl sojamjölk

Mockakräm:

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl kallt starkt kaffe
  • ca 3 dl florsocker

Glasyr:

  • 100 g mörk choklad
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1,5-2 dl florsocker
  • chokladdoppade kaffebönor

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och ha sen i det avsvalnade margarinet och sojamjölken. Häll smeten i en smord och bröad springform (ca 26 cm i diameter) och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Låt den svalna, gärna i kylskåpet över natten. Rör margarinet mjukt och tillsätt kaffet. Rör ner florsockret och rör tills mockakrämen blir slät. Dela tårtbottnen i två delar. Bred på mockakrämen och lägg på den övre delen. Smält sedan margarinet till glasyren i en kastrull. När det har smält lägger du i chokladen och rör försiktigt tills den har smält. Ta av kastrullen från plattan och blanda ner florsocker. Bred glasyren över tårtan och strö över chokladdoppade kaffebönor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *