Morotskaka

Recept från Veganvrak.

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 0,5 dl sojamjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • ev. 1 krm kardemumma
  • 2 dl sojamjölk
  • 0,5 dl rapsolja
  • 3 dl finrivna morötter (ca 2 st)

Glasyr:

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 100 g tofuline färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • ev. 1 msk pressad citron eller lime
  • ev. skivad lime eller citron, färska bär eller blommor till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Ha i sojamjölken och rapsoljan och blanda väl. Rör ner de rivna morötterna. Häll smeten i en smord och bröad rund form (eller någon annan fin form). Grädda kakan i 40-45 minuter. När kakan har svalnat rör du ihop färskosten och margarinet. Ha sedan i florsocker och vaniljsocker och blanda väl. Stjälp upp kakan på ett fat och bred glasyren på kakan. Låt kakan stå i kylen ett tag så att glasyren stelnar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *