Nudelsoppa med champinjoner och broccoli

Recept från Kit!

Ingredienser

  • Sobanudlar (men vanliga risnudlar bör fungera också)
  • En näve sojabitar
  • En näve champinjoner
  • En näve broccoli
  • En påse vegansk pulvermisosoppa (återfinns bland annat på Goodstore i stockholm)
  • En fjärdedels tärning svampbuljong
  • Japansk sojasås
  • Vitlök

Gör så här

Lägg vatten i en kastrull (Kastrull A) och häll i svampbuljongen och misosoppepulvret. Lägg sedan ned broccolin i kastrull A och hetta upp till ett gosigt puttrande, inte för varmt. Förväll sojaköttet i en annan kastrull (kastrull B) och pressa ur vätskan, stek det en stund i matolja och häll sedan i en ansenlig mängd sojasås. När det göttat sig i sojan en stund lägger du i champinjonerna i stekpannan (stekpanna A) och låter dem bli så stekta som du vill ha dem. Sedan lägger du i stekpanna As innehåll i kastrull A, och pressar samtidigt i en vitlöksklyfta eller två. Låt puttra en stund. Sedan höjer du temperaturen tills det kokar, lägger i nudlarna och låter dem koka sig fina, smakar av med kryddor du tycker om, häller upp nudlarna tillsammans med vätskan i någon form av skål och äter med till exempel pinnar och kärlek.

Serveras med passade dryck, till exempel grönt te med små kvistar och rostat ris i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *