Recept från Kit!
Ingredienser
- Sobanudlar (men vanliga risnudlar bör fungera också)
- En näve sojabitar
- En näve champinjoner
- En näve broccoli
- En påse vegansk pulvermisosoppa (återfinns bland annat på Goodstore i stockholm)
- En fjärdedels tärning svampbuljong
- Japansk sojasås
- Vitlök
Gör så här
Lägg vatten i en kastrull (Kastrull A) och häll i svampbuljongen och misosoppepulvret. Lägg sedan ned broccolin i kastrull A och hetta upp till ett gosigt puttrande, inte för varmt. Förväll sojaköttet i en annan kastrull (kastrull B) och pressa ur vätskan, stek det en stund i matolja och häll sedan i en ansenlig mängd sojasås. När det göttat sig i sojan en stund lägger du i champinjonerna i stekpannan (stekpanna A) och låter dem bli så stekta som du vill ha dem. Sedan lägger du i stekpanna As innehåll i kastrull A, och pressar samtidigt i en vitlöksklyfta eller två. Låt puttra en stund. Sedan höjer du temperaturen tills det kokar, lägger i nudlarna och låter dem koka sig fina, smakar av med kryddor du tycker om, häller upp nudlarna tillsammans med vätskan i någon form av skål och äter med till exempel pinnar och kärlek.
Serveras med passade dryck, till exempel grönt te med små kvistar och rostat ris i.