Nudelwok

Ingredienser

  • nudlar
  • sojakött
  • paprika
  • broccoli
  • morötter
  • olja (helst jordnötsolja)
  • soja (japansk är godare än kinesisk)

Gör så här

Förväll sojaköttet, pressa det, och se till att det är i lagom stora bitar (om du har sojafiléer, skär upp dem). Koka nudlarna, men lite al dente – de skall i i wokpannan sedan. Under tiden som nudlarna kokar skivar du morötterna och skär upp broccolin och paprikan. Sedan är det dags att börja woka.

Se till att din wokpanna – stekpanna om du inte har någon sådan – är jävligt jävligt varm, d v s när oljan börjar ryka. Jordnötsolja börjar ryka vid ca 275°. Börja med broccolin, släng efter ett tag i morötterna, därefter sojaköttet, och slutligen paprikan. Sist slänger du i nudlarna, varpå du häller över soja och blandar runt. Här kan du även stänga av plattan.

Servera i skålar och ät med pinnar.

Ett svar på ”Nudelwok

  1. Definitionen på »jävligt varm« som jag har lärt mig den är att oljan ska börja ryka. Anledningen till att man vill ha jordnötsolja är att den lär ska tåla högre temperaturer.

    Japansk soja är mycket godare än kinesisk.

    Förslag på smaksättning: ingefära/vitlök eller kokosmjölk/grön eller röd curry.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *