Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.
Ingredienser
- 4 dl arborioris
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 12 soltorkade tomater
- 1,5 l varm grönsaksbuljong
- 3 dl kokta kidneybönor
- 3 skivor veganmozzarella
- några blad färsk basilika
- salt, svartpeppar
Gör så här
Finhacka löken och vitlöken och fräs det i olja tillsammans med strimlade soltorkade tomater. Häll på riset och låt det fräsa i någon minut. Häll sen på grönsaksbuljongen så att den täcker riset och lite mer. Låt det koka på medelvärme och häll i mer varm buljong allteftersom. Efter cirka 20-30 minuter är risotton klar. Den ska vara krämig och härlig. Häll på mer buljong om den inte är det. Skär mozzarellan i mindre bitar och vänd ner i risotton tillsammans med kidneybönorna. Strimla basilikan och blanda ner den tillsammans med salt och nymalen svartpeppar. Servera risotton med marinerade körsbärstomater.