Rostad paprikasoppa med cayenne och koriander

Recept från Veganvrak. Blir 3–4 portioner.

Ingredienser

  • 4 röda paprikor
  • 1 röd lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 8 dl varm grönsaksbuljong
  • cayennepeppar
  • 1 tsk koriander
  • saften av 1 lime
  • salt, svartpeppar
  • sojayoghurt till servering

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Skölj och dela paprikorna. Lägg dem med skalsidan uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Kvarta löken och lägg den och vitlöksklyftorna på plåten. Ställ in plåten i ugnen och låt den stå i ca 15 minuter tills skalet på paprikorna börjar svartna. Ta sedan av skalet och lägg grönsakerna i en kastrull. Häll över lite av buljongen och mixa soppan slät. Häll i resten av buljongen och låt soppan koka upp. Pressa i limen och smaksätt soppan med koriander, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Servera med en klick sojayoghurt och något gott bröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *