Rostad potatissallad med paprika och oregano

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.

Ingredienser

  • 750 g potatis
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 dl gröna oliver
  • färsk oregano
  • olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisarna i klyftor och lägg dem en ugnsfast form/plåt. Ringla över olivolja och strö oregano över potatisen. Salta och peppra. Ställ in i ugnen och låt stå ca 25 minuter. Vänd klyftorna någon gång. Strimla sedan paprikorna grovt och lägg in dem i ugnen tillsammans med potatisen och låt stå i ytterligare ca 20 minuter. Vänd sedan ner oliver och lite mer färsk oregano. Salta och peppra eventuellt. Lägg upp salladen i en skål och servera salladen ljummen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *