Rostad tomatsoppa med vitlökskrutonger

Recept från Veganvrak, bild från Allt du behöver. Blir ungefär 4 portioner.

Ingredienser

  • 8-10 tomater
  • 2 röda lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • färsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • 0, 75 l varm grönsaksbuljong
  • 0,5 dl havregrädde
  • salt, nymalen svartpeppar
  • färsk basilika
  • 1 msk råsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 250  grader (temperaturen höjd från 200°, reds. anm). Halvera tomaterna och skär lökarna i kvartar. Lägg dem tillsammans med vitlök och timjan i en ugnsfast form. Ringla över oljan och rosta grönsakerna i ugnen i en halvtimme. Ta bort timjankvistarna och lägg över grönsakerna i en kastrull. Häll på lite av buljongen och mixa sedan soppan slät. Tillsätt resten av buljongen. Värm soppan försiktigt och ha i havregrädde och finhackad basilika. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera med vitlökskrutonger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *