Smörgåsröra med curry och sojabitar

Recept från Veganvrak.

Ingredienser

  • 2 dl sojabitar (torrmängd)
  • curry efter behag
  • 2 dl vegansk majonnäs
  • 1 dl havregrädde
  • ½ grönt syrligt äpple
  • 1 liten gul lök
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Häll kokhett vatten över sojabitarna och låt dem stå några minuter [närmare femton än fem, reds anm.] tills de blivit mjuka. Hetta under tiden upp lite olja i en stekpanna. Häll av vattnet från sojabitarna och fräs dem i lite curry (jag hade ½ tsk stark curry) några minuter tills de fått fin färg. Blanda majonnäs och havregrädde i en bunke. Finhacka löken och riv äpplet grovt och lägg det i bunken. Lägg i sojaköttet när det är färdigstekt. Ha i lite mer curry i röran och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *