Smörgåstårta

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 10 bitar.

Ingredienser

  • 1,5 pkt polar- eller hönökaka
  • en dubbel sats skagenröra
  • tartex med örter
  • 1 dl hackad smörgåsgurka

Garnering:

  • 1 tub kavlis fettfria majonnäs
  • 1 burk svart tångkaviar
  • 1 gul paprika, fint tärnad
  • 250 g körsbärstomater
  • ½ röd lök, finhackad
  • en liten bit gurka
  • färsk dill och persilja
  • ev. färsk citron
  • ½ kruka sallat, skuren (till tårtans kant)

Solrospastej (fyllning 3):

  • 0,5 dl röda linser
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 5 soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • en skvätt vatten eller havregrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk färsk, hackad basilika
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  • Fyllning 1: 1 tub tartex med örter och hackad smörgåsgurka som blandas med pastejen
  • Fyllning 2: skagenröra
  • Fyllning 3: solrospastej med soltorkad tomat

Börja med solrospastejen. Koka linserna i vatten i cirka 10 minuter. Slå av vattnet och skölj linserna. Mixa solrosfröna. Blanda i linserna, oljan, basilikan och de soltorkade tomaterna. Mixa röran slät. Smaka av med salt och svartpeppar. Gör en tårta av brödet och fyll de olika lagren med sina respektive fyllningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *