Snickers

Kärleksfullt snott från Handgranat, bild och allt.

Ingredienser

  • 1 burk jordnötssmör (krämig variant, gärna med bitar i)
  • 2 dl (280 g) sirap
  • 1 dl (100 g) socker
  • 1 dl (35 g) kokosflingor
  • 1 tsk (5 g) vaniljsocker
  • 10 dl cornflakes
  • 1,5 blockchokladkaka

Gör så här

  1. Blanda de 5 första ingredienserna i en kastrull på svag värme.
  2. Krossa cornflakes – tänk ”cornflakespulver” snarare än ”trasiga cornflakesflarn”, men testa dig fram – och släng i dem sen.
  3. ”Häll” smeten (på ett bakplåtspapper) på en plåt.
  4. Smeta på smält blockchoklad.
  5. Ställ den kallt (frysen/utomhus/kylen) ett tag.
  6. Skär sen i lagoma bitar (eller bryt av bitar och ät direkt!).

Experimentera själv med receptet – olika noggrannt krossade cornflakes, olika mycket choklad, olika mycket sirap, byt ut cornflakes mot rispuffar, vad som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *