Kärleksfullt snott från Handgranat, bild och allt.
Ingredienser
- 1 burk jordnötssmör (krämig variant, gärna med bitar i)
- 2 dl (280 g) sirap
- 1 dl (100 g) socker
- 1 dl (35 g) kokosflingor
- 1 tsk (5 g) vaniljsocker
- 10 dl cornflakes
- 1,5 blockchokladkaka
Gör så här
- Blanda de 5 första ingredienserna i en kastrull på svag värme.
- Krossa cornflakes – tänk ”cornflakespulver” snarare än ”trasiga cornflakesflarn”, men testa dig fram – och släng i dem sen.
- ”Häll” smeten (på ett bakplåtspapper) på en plåt.
- Smeta på smält blockchoklad.
- Ställ den kallt (frysen/utomhus/kylen) ett tag.
- Skär sen i lagoma bitar (eller bryt av bitar och ät direkt!).
Experimentera själv med receptet – olika noggrannt krossade cornflakes, olika mycket choklad, olika mycket sirap, byt ut cornflakes mot rispuffar, vad som helst.