Sötpotatispuré med rotfrukter, tzayspett och aioli

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar
  • 1 morot
  • 1 potatis
  • 1 liten bit kålrot
  • 1 palsternacka
  • grönsaksfond
  • olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 12 tzayspett
  • aioli
  • valfri sallat/grönsak till servering

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj sötpotatisarna och dela dem sedan på två. Lägg sötpotatishalvorna på en plåt och baka dem i ugnen i 40-50 minuter eller tills de är mjuka. Skala rotsakerna och skär dem i stora bitar. Koka dem mjuka i lätt saltat vatten. När sötpotatisen är färdig gröper du ur köttet och blandar det med de kokta rotsakerna. Mixa allt till en slät puré. Ha i lite olivolja och smaka sedan av med salt och nymalen peppar.

Värm tzayspetten i ugnen. Glasera dem gärna innan. Lägg upp sötpotatispurén fint på tallrikar tillsammans med tzayspetten och en klick aioli. Garnera med lite sallat eller liknande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *