Spenat- och valnötspasta

Recept och bild från Kotte Grön!

Ingredienser

  • 1 dl valnötter
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk soltorkad tomat
  • 2 msk olivolja
  • 250 g färsk eller 100 g fryst spenat
  • 1 kruka basilika
  • rivet skal och saft från en citron
  • riven muskot
  • salt o peppar

Gör så här

Rosta valnötterna i en torr panna, grovhacka dem och ställ dem åt sidan. Hacka lök, vitlök och tomater och fräs i ett par minuter. Tillsätt spenat och basilikablad och låt dem mjukna i oljan. Vänd ner pasta och valnötter och låt allt bli varmt. Tillsätt skal och saft från citronen. Smaka av med muskot, salt och peppar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *