Svamprisotto med ugnsbakad tomat och balsamicomarinerade blackeyebönor

Recept från Veganvrak.

Ingredienser

Svamprisotto:

  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl arborioris
  • 1 selleristjälk
  • 2 dl vitt vin
  • 1,2-1,5 l varm grönsaksbuljong
  • blandad svamp
  • 2 kvistar rosmarin
  • salt, peppar
  • 2 msk tofuline färskost

Ungnsbakad tomat med rosmarin:

  • 4 tomater
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • färsk rosmarin

Balsamicomarinerade blackeyebönor:

  • 3 dl kokta blackeyebönor
  • 1 msk finhackad rödlök
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • färsk basilika, finhackad
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Svamprisotto:

Hacka löken och vitlöken och fräs den i olja. Lägg i riset när löken har fått lite färg. Skär svampen i mindre bitar och låt det fräsa med riset några minuter. Häll sedan i vinet och låt puttra ett tag. Häll på några deciliter varm grönsaksbuljong och låt koka cirka 20-25 minuter tills riset är färdigt. Häll på mer varm buljong under tiden tills det är alldeles lagom krämigt. Smaka av med salt och peppar och färskost.

Ugnsbakad tomat med rosmarin:

Sätt ugnen på 200 grader. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja och strö över flingsalt, svartpeppar och färsk rosmarin. Sätt in i ugnen och låt stå ca 20 minuter.

Balsamicomarinerade blackeyebönor:

Blanda alla ingredienser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *