Tacopaj

Det här receptet är påhittat av Emma och Albin, med inspiration från andra recept på tacopajer. Blir cirka sex portioner. Om det blir fyllning över är den god att äta som en pastasås.

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 1 rödlök
  • 1 paprika
  • 100 g champinjoner
  • 3 dl frystorkad sojafärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • cirka 5 dl vatten
  • 0,5 dl ajvar
  • peppar
  • salt
  • MSG
  • spiskummin
  • tacokrydda
  • 1 tsk japansk soja

Garnering

  • 1 tomat

Gör så här

Blanda vetemjöl och margarin till pajdegen. Tillsätt vattnet och arbeta ihop det till en deg. Tryck ut den i en pajform och låt degen vila i kylskåpet en kvart innan den gräddas 15 min, 225°.

Hacka rödlöken och skär paprikan och champinjonerna i lagom stora bitar. Fräs löken och tillsätt paprikan och champinjonerna och stek en stund till. Tillsätt pressad vitlök, sojafärs, ajvar, kryddor och vatten och låt det koka ihop, cirka 15 minuter. Sojafärsen suger upp en hel del vatten, tillsätt därför mer vatten om det behövs. Smaka av med soja och eventuellt mer kryddor.

Häll fyllningen i pajskalet, garnera med en tomat skuren i skivor och grädda i mitten av ugnen, 25 minuter, 225°. Servera med en grönsallad till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *