Vegansk ädelostpaj med broccoli

Bild och recept från Veganvrak!

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2-3 msk kallt vatten

Fyllning

  • 300 g broccolibuketter
  • ½ purjolök
  • 200 g tofuline ädelost
  • 1,5 dl havregrädde
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt, nymalen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Häll mjölet i en bunke. Fördela margarinet i mjölet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter. Förväll broccolin i saltat vatten ca 2 minuter. Häll sedan av vattnet och fördela broccolin i pajskalet. Strimla purjolöken och strö den över broccolin. Rör ut maizena i lite av grädden och tillsätt sedan resten av grädden och ädelosten och rör tills blandningen blir slät. Smaka av med dijonsenap, salt och svartpeppar och häll blandningen över broccolin. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.