Pasta med körsbärstomater och citron

Recept och bild från Veganvrak!

4 portioner.

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 3 dl kokta stora vita bönor
  • 1 avokado
  • ett par skivor rödlök
  • 1 ask körsbärstomater
  • skalet från en citron
  • 2 msk naturell tofuline färskost
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • salt, nymalen svartpeppar

Gör så här

Koka pastan. Tärna avokado och dela körsbärstomaterna. Häll sedan av pastavattnet när pastan är färdigkokt. Blanda i avokado, bönor, körsbärstomater och rödlök. Riv över skalet från en citron. Blanda sedan ner färskost och rapsolja och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Moghrabisallad med mango, avokado och mangold

Recept från Veganvrak!

4 portioner.

Ingredienser

  • 2 dl moghrabi (stor couscous)
  • 2 avokado
  • 1 mango
  • 70 g späd mangold
  • 1 röd paprika
  • 1 röd lök
  • 250 g körsbärstomater
  • salt
  • svartpeppar
  • en skvätt äppelcidervinäger
  • ev. lite torkad chili

Gör så här

Koka upp moghrabi och vatten och låt det koka tills moghrabin är färdig. Slå sedan av vattnet. Hacka löken fint. Dela på körsbärstomaterna, skär paprikan och avokadon i bitar. Skala och skär mangon i bitar. Blanda sedan alla ingredienser och häll sist över lite äppelcidervinäger. Vänd runt i salladen och salta och peppra.

Servera gärna med falafel och en lämplig sås.