Toast med kantareller och fänkålscoleslaw

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.

Ingredienser

  • 4 skivor kavring eller annat bröd
  • en näve färska kantareller

Fänkålscoleslaw:

  • 1 fänkålsstånd
  • 1 liten morot
  • 1 liten bit vitkål
  • 0,5 dl kokta belugalinser
  • 1 dl kavlis fettfria majonnäs
  • 0,5 havregrädde
  • färsk persilja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Strimla fänkål och vitkål tunt. Riv moroten. Blanda majonnäs och grädde. Tillsätt fänkål, vitkål, morot och linser. Hacka persiljan och ha i det tillsammans med salt och svartpeppar.

Fräs kantarellerna i lite mjölkfritt margarin. Rosta brödet och lägg på lite coleslaw och toppa med några stekta kantareller. Garnera gärna med en persiljekvist.

Caponata med belugalinser

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlökslyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 burk hela tomater
  • 1 burk cocktailkapris
  • 1,5 dl belugalinser
  • ½ ask körsbärstomater
  • 2-3 msk balsamvinäger
  • 1 msk socker
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Skiva löken och hacka vitlöken fint. Tärna auberginen och skär paprikorna i bitar. Hetta upp oljan i en kastrull och låt lök, vitlök, aubergine och paprika fräsa några minuter utan att det tar färg. Ha i tomaterna och kaprisen och låt koka ca 15 minuter. Koka under tiden linserna i en kastrull för sig. När linserna är färdigkokta så har du ner dem i grytan. Smaka av med vinäger, socker, salt och peppar. Vänd ner körsbärstomaterna strax innan servering.