Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.
Ingredienser
- 1 aubergine
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 gul lök
- 2-3 vitlökslyftor
- 2-3 msk olivolja
- 1 burk hela tomater
- 1 burk cocktailkapris
- 1,5 dl belugalinser
- ½ ask körsbärstomater
- 2-3 msk balsamvinäger
- 1 msk socker
- salt, svartpeppar
Gör så här
Skiva löken och hacka vitlöken fint. Tärna auberginen och skär paprikorna i bitar. Hetta upp oljan i en kastrull och låt lök, vitlök, aubergine och paprika fräsa några minuter utan att det tar färg. Ha i tomaterna och kaprisen och låt koka ca 15 minuter. Koka under tiden linserna i en kastrull för sig. När linserna är färdigkokta så har du ner dem i grytan. Smaka av med vinäger, socker, salt och peppar. Vänd ner körsbärstomaterna strax innan servering.