Citroncheesecake med passionfrukt

Recept och bild från Veganvrak!

Ingredienser

  • 15 digestivekex
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl havregrädde
  • 1 dl gelesocker multi
  • 2 pkt tofuline färskost naturell
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och saft av en citron
  • 3 passionfrukter
  • 1 dl gelesocker multi
  • 1 dl vatten

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Blanda havregrädden och gelesockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Rör mjukosten smidig och blanda det med det rivna citronskalet och citronsaften. Blanda det sedan med gelesockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna. Dela passionfrukterna och gröp ur fruktköttet. Blanda det med vatten och gelesocker och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Låt gelén svalna något och häll den sedan över kakan. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.

Chokladtryffelpaj med limemarinerade hallon

Recept från Veganvrak.

Ingredienser

Botten

  • 12 digestivekex
  • 75 g mjölkfritt margarin

Fyllning

  • 250 g mörk choklad
  • 1,25 dl havregrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk starkt kaffe

Limemarinerade hallon

  • 100 g hallon
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 1 msk råsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen. Blanda ingredienserna väl och tryck ut degen i en rund form med avtagbara kanter. Grädda pajskalet mitt i ugnen 8-10 minuter. Koka upp grädden i en kastrull och tillsätt chokladen, vaniljsockret och kaffet och rör tills chokladen har smält. Häll smeten i pajskalet och ställ in i kylen för att stelna. Blanda sedan ihop limesaft, rivet limeskal och råsocker och tillsätt hallon. Servera det till chokladpajen.

Limecheesecake med hallonöverdrag

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 12 bitar.

Ingredienser

Botten:

  • 15 digestivekex
  • 75 g mjölkfritt margarin

Fyllning:

  • 2 pkt tofuline cream cheese
  • 1 dl havregrädde
  • 1 dl gelesocker multi
  • rivet skal av 1 lime

Överdrag:

  • 250 g hallon
  • 1 dl vatten
  • saften av 1 lime
  • 2 dl gelesocker multi

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Blanda havregrädden och gelesockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Rör mjukosten smidig och blanda det med det rivna limeskalet. Blanda det sedan med gelesockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna. Koka sedan upp hallon, limesaft och vatten och låt det småkoka några minuter. Sila sedan bort saften och släng kärnorna. Koka upp hallonsaften med gelesockret och låt det koka i en halv minut. Bred gelén över cheesecaken. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.

Cheesecake med hjortron

Recept och bild från Veganvrak!

12 bitar.

Ingredienser

  • 15 digestivekex
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl havregrädde
  • 1 dl gelesocker multi
  • 2 pkt tofuline färskost naturell
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk hjortronsylt
  • 1 dl hjortronsylt
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl gelésocker multi

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Blanda havregrädden och gelésockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Rör mjukosten smidig och blanda det tillsammans med hjortronsylten. Blanda det sedan med gelésockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna. Blanda hjortronsylt, vatten och gelesocker i en kastrull och låt det koka upp. Låt det koka en halv minut. Låt gelén svalna något och häll den sedan över kakan. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.