Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner
Ingredienser
- 1 stor morot
- 1 potatis
- en liten bit kålrot
- en liten bit purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- vatten
- 1 buljongtärning
- en skvätt havregrädde
- lite pressad citron
- salt, svartpeppar
Citronkräm:
- 75 g tofuline naturell färskost
- 1 msk pressad citron
- lite rivet citronskal
- salt, svartpeppar
Gör så här
Skala och skär rotsakerna i bitar. Strimla purjolöken fint och finhacka vitlöken. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken några minuter. Ha sedan i rotsakerna och slå på vatten så att det täcker rotsakerna. Ha i buljongtärningen och låt koka tills rotsakerna är mjuka. Mixa soppan slät och ha i en skvätt havregrädde. Pressa i lite citron och smaka av soppan med salt och peppar.
Gör citronkrämen. Blanda osten med citronsaft och rivet citronskal. Smaka av med salt och lite nymalen svartpeppar.
Servera soppan med en klick citronkräm i samt två grissini.