Enkel jordnötssås

En mycket enkel jordnötssås.

Ingredienser

  • 0,5 burk Green Choice-jordnötssmör (175g)
  • 3 dl vatten
  • sweet chili-sås
  • citronsaft
  • kinesisk soja
  • ev. hackade jordnötter

Gör så här

Värm upp vattnet och blanda i jordnötssmöret. Rör om mycket för att se till att det blandas ordentligt. Tillsätt kinesisk soja för sälta och kanske framförallt färg, och sweet chili-sås och citronsaft efter behag för smak. Om du känner för det kan du göra såsen ännu mer jordnötig med lite hackade jordnötter (saltade eller ej).

Passar bra till t ex ris och Veggos ”bitar istället för kyckling”.

Pastasallad med tofu och citronvinaigrette

Räcker till ungefär fyra portioner. Ingredienser kan förstås varieras för att passa allergier eller kostpreferenser.

Ingredienser

  • ¼ gurka
  • 200 g tofu
  • 1 äpple
  • 1 morot
  • lite sallad
  • ½ paprika
  • pasta

Kryddning

  • cirka 1 msk citronsaft
  • vitlök (el. vitlökspulver)
  • svartpeppar
  • salt
  • MSG
  • olivolja
  • soja (helst japansk) till stekning

Gör så här

Koka pastan, häll av och spola i kallt vatten. Tärna tofun och stek den. Häll över soja blandat med vatten och låt det koka in. Krydda med valfri kryddning om du har någon (jag använde förutom sojan svartpeppar, örtsalt och vitlökspulver).

Hacka, skär, tärna och skiva grönsakerna efter smak och blanda med tofun och pastan i en skål. Häll över kryddorna förutom sojan. Rör om.