Receptet är ursprungligen från boken Asiatisk mat till vardags (s. 126). Blir ungefär 4 portioner.
Ingredienser
- 2 tsk mald koriander
- 2 tsk mald kummin
- 2 tsk mald gurkmeja
- 700 g förvällt sojakött i någon form
- 250 g hokkien-nudlar (men mienudlar fungerar också – ta vad du har!)
- 6 salladslökar
- 150 g färsk babymajs
- 2 msk jordnötsolja
- 1 stor morot (180 g), tunnt skivad
- 2 msk finhackad färsk koriander
Sataysås:
- 130 g jordnötssmör (»crunchy«)
- 1 ¼ dl kokosgrädde
- 1 ¼ dl grönsaksbuljong
- 2 msk sweet chili-sås
- 2 msk sojasås
- 1 msk farinsocker
- 1 msk limejuice
Gör så här
Blanda mald koriander, kummin och gurkmeja i en medelstor skål. Lägg i sojaköttet och blanda så att det täcks av kryddorna.
Skölj nudlarna under varmt rinnande vatten och låt rinna av, alt. tillaga dem enligt anvisningar. Lägg nudlarna i en stor skål och separera dem med gaffel.
Dela lök och majs diagonalt i 4 cm stora bitar.
Gör sataysåsen: blanda ingredienserna i en medelstor skål och vispa ihop väl.
Hetta upp hälften av oljan i en varm wok eller stekpanna och stek sojaköttsblandningen tills den fått färg (eller tills du tröttnar – det är ju inte kött!). Hetta upp resten av oljan och fräs majs och morot tills de är nätt och jämnt mjuka. Lägg tillbaka sojaköttet i stekpannann tillsammans med nudlar, lök och sataysås. Se till att allt blir varmt. Strö färsk koriander över.