Plommon- och fikonkompott med äppelyoghurt

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.

Ingredienser

  • 6 färska fikon
  • 5 plommon
  • 2 dl rödvin
  • 1 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 1 stort äpple
  • 2,5 dl sojayoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Koka upp rödvin, socker och kanelstång och låt det koka cirka fem minuter. Kvarta fikonen och dela på plommonen och skär dem i mindre bitar. Lägg ner frukten i kastrullen och låt sjuda på svag värme cirka 15 minuter. Skala och riv äpplet och blanda med yoghurt och vaniljsocker. Servera kompotten med äppelyoghurten.

Recept på ostbricka kommer senare.

Tomatsås med linser, trattkantareller och rödvin

Recept och bild från Veganvrak!

En rätt stor sats.

Ingredienser

  • 2 burkar krossade tomater
  • 2-3 dl röda linser
  • 1-1,5 dl torkade trattkantareller, förvällda
  • 1-2 dl rödvin
  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk socker
  • 2 lagerblad
  • salt, svartpeppar
  • 1 msk torkad timjan
  • pasta

Gör så här

Koka pasta. Finhacka lök och vitlök och fräs det i olja tills det blivit mjukt. I med allt annat förutom salt och peppar och låt koka i drygt 20 minuter. Vatten får du hälla i allteftersom såsen kokar in. Om du inte gillar att linserna blir lite mosiga kan du slänga i dem när det är tio minuter kvar på såsen. Smaka av med salt och peppar och servera med fullkornspasta.