Recept från Veganvrak. Blir ungefär 10 pannkakor.
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 dl sojamjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljsocker
- en nypa salt
- 3 dl sojamjölk
- 1 dl havregrädde
- 50 g mjölkfritt margarin
Gör så här
Smält margarinet och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. I med mjölk, grädde och margarin och vispa tills smeten blir slät. Stek pannkakorna i en teflonpanna (eller liknande) på rätt hög värme, vänd när pannkakan har blivit gyllenbrun och frasig i kanterna och smeten stelnat över hela pannkakan. Första pannkakan kan du steka i lite margarin, resten behöver du inte, men det blir förstås godare. Servera med sylt och kanske grädde eller glass om du vill ha det. Överblivna pannkakor lägger du förslagsvis i kylen och äter till frukost nästa morgon, med smör och socker på.