Nougatglass med konjaksspetsad chokladmousse

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 6 portioner mousse.

Ingredienser

Nougatglass:

  • 2 dl vegansk vispgrädde (Carlshamn)
  • 1 dl socker
  • 2 dl havregrädde (Oatly)
  • 2 guldnougat

Chokladmousse:

  • 350 g silkentofu
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl lönnsirap eller vanlig sirap
  • 2-3 msk konjak

Gör så här

Nougatglass

Värm 1 dl havregrädde och socker i en kastrull och rör tills sockret har smält. Bryt ner nougaten och rör tills den har löst sig. Tillsätt sedan resten av havregrädden samt vispgrädden och rör tills blandningen är slät. Kyl sedan blandningen tills den blivit riktigt kall och frys den sedan i en glassmaskin. Har du ingen glassmaskin ställer du in glassen i frysen och tar ut och rör om i den med jämna mellanrum.

Konjaksspetsad chokladmousse

Smält chokladen. Mixa tofun slät och tillsätt lönnsirap/sirap, choklad och konjak. Mixa till en jämn smet. Ställ i kylen minst en timme. Fördela sedan i portionsglas.