Recept och bild från Veganvrak!
En rätt stor sats.
Ingredienser
- 2 burkar krossade tomater
- 2-3 dl röda linser
- 1-1,5 dl torkade trattkantareller, förvällda
- 1-2 dl rödvin
- 2 gula lökar
- 2-3 vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 tsk socker
- 2 lagerblad
- salt, svartpeppar
- 1 msk torkad timjan
- pasta
Gör så här
Koka pasta. Finhacka lök och vitlök och fräs det i olja tills det blivit mjukt. I med allt annat förutom salt och peppar och låt koka i drygt 20 minuter. Vatten får du hälla i allteftersom såsen kokar in. Om du inte gillar att linserna blir lite mosiga kan du slänga i dem när det är tio minuter kvar på såsen. Smaka av med salt och peppar och servera med fullkornspasta.