Tomatpasta

Recept och bild från Veganvrak!

2 portioner.

Ingredienser

  • 1 burk hela tomater
  • ½ gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ buljongtärning
  • chipotle efter smak
  • 2 lagerblad
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 tsk farinsocker
  • salt, svartpeppar
  • pasta

Gör så här

Hacka löken och vitlöken och fräs den mjuk i lite olja. Klipp tomaterna i mindre bitar och häll i kastrullen. Ha i tomatpuré, buljongtärning, lagerblad och chipotle. Koka upp och låt sedan småputtra på låg värme. Koka pastan och vänd ner i såsen. Mot slutet har du i farinsocker, finhackad basilika, salt och svartpeppar.

Servera med t ex bönbollar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *