Recept och bild från Kotte Grön!
Blir cirka 4 portioner.
Ingredienser
- 300 g marinerad tofu
- 100 g champinjoner
- 1 paprika
- 1 piri piri, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 200 ml kokosmjölk
- juice från 1 lime
- 2-3 limeblad
- 2 citrongrässtjälkar
- en bit galangal (ungefär så stor som en tumme)
- salt
- nudlar eller ris
Gör så här
Fräs tofu, champinjoner och paprika lite åt gången i en stor gryta. Tillsätt finhackad piri piri (kärnorna är väldigt starka, skrapa bort eller behåll efter tycke och smak) och vitlök. Pressa över limejuicen och häll i kokosmjölken. Skala av det yttersta lagret på citrongräset och skär dem sedan i bitar. Skiva galangalen och häll i den, citrongräset och limebladen i grytan. Låt puttra ihop en stund. Smaka av med salt. Servera med nudlar eller ris.