Bild och recept från Kotte Grön!
8 stycken.
Ingredienser
- knappt 5 dl vatten
- 50 g jäst
- knappt 5 dl vetemjöl
- knappt 5 dl grahamsmjöl
- knappt 5 dl dinkelmjöl
- 2 msk majsstärkelse
- 1 msk honung
- 2 tsk salt
Gör så här
Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt honung. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i vätskan. Arbeta ihop till en smidig deg och forma 8 st brödringar. Jäs i 10 min. Koka upp ca 1 liter vatten i en kastrull och koka en bagel i taget 30 sek på var sida. Lägg baglarna på 2 plåtar och strö över lite frön. Grädda i 20-30 min i 200°. När det är dags att äta baglarna delar du dem på mitten och rostar dem i brödrost.