Bagels på no-egg

Cirka 12-14 bagels.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • no-egg motsvarande 1 ägg
  • 2 dl mjölk (eller sojamjölk)
  • kokande vatten

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägget och mjölken, rör ihop. Knåda degen seg och smidig och dela den i 12-14 bitar. Rulla varje bit till cirka 15 cm och forma till en ögla/knut. Tryck till i skarven. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg öglorna i kokande vatten, några i taget. Låt dem flyta upp och ligga kvar ett ögonblick i vattnet. Ta sedan upp dem med hålslev och lägg dem på plåten. Grädda dem i 250° tills de fått fin färg, cirka 12-15 minuter.

Ägget går bra att ersätta med no-egg. Då tillsätter man pulvret tillsammans med de andra torra ingredienserna. Det går också bra att frysa in de kokade med inte ännu gräddade bröden, så kan man få nybakat bröd på morgonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *