Recept från Vegomums!
Ingredienser
- 2 1/2 dl vatten
- 1 veg buljongtärning
- en skvätt vinäger
- 1 msk maizena
- 3/4 tsk dragon
- ca 20 g mjölkfritt smör
- lite idealmjöl
- salt
Gör så här
Koka upp vatten, buljongtärning, vinäger & dragon under omrörning. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och tillsätt även den. Låt svalna. Rör sedan ner smöret tills det smält, häll på idealmjöl tills det tjocknar lite.
OBS: vispa hela tiden så inte det blir klumpar. (Vi modifierade det lite och hällde i mer dragon, samt en skvätt havregrädde (tror jag) och mer margarin. Nästa gång bör man nog strunta i buljongtärningen, för det blir jättesalt!)
Pingback: Biff Wellington « Fem bröd och två sojafiskar
Pingback: Fem bröd och två sojafiskar
Pingback: Biff Wellington | copy is right