Recept och bild från Veganvrak!
Ingredienser
- 200 g mjölkfritt margarin
- 3 dl socker
- 1,5 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl sojamjölk
- 1,5 dl hasselnötter
- torkade fikon
- muscovadosocker
- granatäpple
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i mjölken och det avsvalnade margarinet. Smörj en rektangulär form och pudra den med kakao. Häll smeten i formen och grädda kakan i 15-20 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar.
Gör fikonkräm genom att koka upp torkade fikon med lite vatten och muscovadosocker och låt koka några minuter tills fikonen blir mjuka. Mixa dem sedan. Servera fikonkrämen med granatäpplekärnor.