Recept och bild från Veganvrak!
2 st
Ingredienser
- 50 g mjölkfritt margarin
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk sojamjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 msk kakao
- 2,5 dl socker
- 100 g hasselnötter
- 1,5 dl sojamjölk
- 1,5 pkt Soyatoo vispgrädde
- 1 burk konserverade mandarinklyftor
- florsocker
- smält choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Kör hasselnötterna i matberedaren/mixern så att de blir finfördelade. Blanda alla torra ingredienser. Blanda mjölken och margarinet och häll ner det i mjölblandningen. Vispa tills smeten blir slät. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (30×40 cm) och bred ut smeten så att den täcker långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.
Lägg kakan på ett galler och låt svalna. Vispa grädden och låt mandarinklyftorna rinna av. Vänd ner dem i grädden. Bred grädden över kakan och rulla ihop. Sikta över florsocker och ringla över lite smält choklad. Dela längden i två delar. Skär eventuellt upp portionsbakelser, eller låt gästerna själva välja hur stor bit de vill ha.