Budapeststubbe

Recept och bild från Veganvrak!

2 st

Ingredienser

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk sojamjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 msk kakao
  • 2,5 dl socker
  • 100 g hasselnötter
  • 1,5 dl sojamjölk
  • 1,5 pkt Soyatoo vispgrädde
  • 1 burk konserverade mandarinklyftor
  • florsocker
  • smält choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Kör hasselnötterna i matberedaren/mixern så att de blir finfördelade. Blanda alla torra ingredienser. Blanda mjölken och margarinet och häll ner det i mjölblandningen. Vispa tills smeten blir slät. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (30×40 cm) och bred ut smeten så att den täcker långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.

Lägg kakan på ett galler och låt svalna. Vispa grädden och låt mandarinklyftorna rinna av. Vänd ner dem i grädden. Bred grädden över kakan och rulla ihop. Sikta över florsocker och ringla över lite smält choklad. Dela längden i två delar. Skär eventuellt upp portionsbakelser, eller låt gästerna själva välja hur stor bit de vill ha.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *